ИТОГИ КОМПЛЕКСНОГО ИЗУЧЕНИЯ СОРТООБРАЗЦОВ ЯРОВОЙ ПШЕНИЦЫ СЕЛЕКЦИИ КАЗАХСКОГО НИИ ЗЕМЛЕДЕЛИЯ И РАСТЕНИЕВОДСТВА ПО ПРОГРАММЕ КАСИБ - Баймагамбетова, К. К.; Аширбаева, С. А.; Абугалиев, С. Г.; Зеленский, Ю. И.; Нурпеисов, И. А. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада экологиялық сынаудың нəтижесі берілген жəне ЖҚЖ «ҚазҒЗИЕ жəне ӨШ» жаздық селекциясы арқылы жұмсақ жəне қатты бидай сорттары жан-жақты бағаланған. КАСИБ бағдарламасы бойынша 2006- 2010 жылдары арналған. КАСИБ көшеттерінен зерттеу кезінде біздер арқылы бөлініп алынған мына сорттар: Жеңіс, Алмакен, Наурыз, Лан, Самғау жəне Қарғала 69. Өкіметтік сорт сынау нəтижесі бойынша да өндіріске пайдалануға рұқсат етілген жəне шаруашылыққа бағалы белгілері бойынша донор ретінде пайдалануға болады.