СИНАНТРОПНАЯ ФЛОРА МАНГЫШЛАКА. - КУДАБАЕВА, Г. М. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Маңғышлақ флорасының арамшөптер түрлерінің əртүрлі топтары қарастырылды (сегетальді, пасквальді, арамшөп-рудеральді жəне т.б.), өсімдіктер қауымдастықтарын түзу нəтижесіндегі осы түрлердің рөлінің анализдері жасалды. In article different groops of weed species (segetal, pasture, weed-ruderal cts.) of flora Mangushlak peninsula are looked about. Their importance in structure of plant communities in analyzed. В статье рассмотрены различные группы сорных видов флоры Мангышлака (сегетальные, пасквальные, сорно-рудеральные и др.). Проанализирована их роль в сложении растительных сообществ.