АНАЛИЗ ЖИЗНЕННЫХ ФОРМ ФЛОРЫ ДОЛИНЫ СРЕДНЕГО И НИЖНЕГО ТЕЧЕНИЯ Р. ИЛЕ. - ИНЕЛОВА, З. А.; МУХИТДИНОВ, Н. М. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Іле өзенінің ортаңғы жəне төменгі ағыс аңғарының өсімдіктерінің тіршілік формаларына сараптама жасалынды. Талдаудың көрсеткіштері бойынша аймақтағы флорада кіндік тамырлы шөптесін поликарпиктер жəне шөптесін монокарпиктер басым екендігі анықталды. In this paper analysis of live forms analysis of flora of valley in middle and lower current of Ili river is represented. The analysis has shown that main root polycarpic and monocarpic plants pr В статье приводится анализ жизненных форм флоры долины среднего и нижнего течения р. Иле. Анализ показал, что во флоре региона лидирующее положение занимают стержнекорневые поликарпики и монокарпические травы.