ВЛИЯНИЕ РАЗЛИЧНЫХ ДОЗ МИКРОБИОУДОБРЕНИЯ «МЭРС» НА УРОЖАЙНОСТЬ ОЗИМОЙ ПШЕНИЦЫ В УСЛОВИЯХ ЮГО-ВОСТОКА КАЗАХСТАНА. - КУСАИНОВА, М. Д. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Оңтүстік-шығыс Қазақстан аумағындағы шалғынды сұр топыраққа егілген күздік бидайдың «Алмалы» сортын «МЭРС» микробиотыңайтқышымен өңдеп, өсімдіктің вегетациялық даму кезеңдерінде де енгізу арқылы өнімінің ұлғаюына жəне өңделген топырақтың құнарлылығына əсер етуін анықтауға бағытталған зерттеу жұмыстарымыздың қорытындысы осы мақалада жарияланды. Results of a field experiment on studying of comparative influence of biomicrofertilizer «МARS» are presented brought at crops, on productivity and qualities of grain of a winter wheat of a grade «Аlmaly», grown up on meadowsierozem light loam soils of the South-east of Kazakhstan. Представлены результаты полевого опыта по изучению сравнительного влияния биомикроудобрения «МЭРС» вносимых при посеве, на урожайность и качества зерна озимой пшеницы сорта «Алмалы», выращиваемой на лугово-сероземных легкосуглинистых почвах юго-востока Казахстана.