Устойчивость светло-каштановых почв месторождения Кенкияк к техногенным нагрузкам. Кенкиягендегі ашық қара-қоңыр топырақтардың техногендік қысымға төзімділігі. - Dosbergenov, S. N.; Konyrbaeva, A. M.; Shymshykov, B. E. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
В статье рассматривается устойчивость светло-каштановых почв к техногенным нагрузкам. Показано, что устойчивость почв к техногенным нагрузкам зависит от физических свойств почв и их гранулметрического состава. Мақалада ашық қара-қоңыр топырақтардың техногендік қысымға тұрақтылығы қарастырылған. Топырақтардың техногендік қысымға тұрақтылығы олардың физикалық қасиеттері мен грануло- метриялық кұрамына байланысты.