Жамбыл облысы Қызыларық ауылдық округіндегі малазықтық жерлердің мәденитехникалық жағдайы. Культуротехническое состояние кормовых угодии Кызыларыкского сельского округа Жамбылской области. - Duysenbekov, S. L.; Kuatbaev, A. T.; Tayrova, S. K.; Kalimbetova, A. T.; Zhaniyazov, Zh. A.; Narmuratova, Zh. B. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Қызыларық ауылдық (Жамбыл облысы, Жуалы ауданы) округіндегі табиғи жайылымдардағы өсімдік жамылғысының қазіргі таңдағы жағдайын анықтау, өсімдіктер тізімін жасау, жем-шөпті өсімдіктер түрлерінің қорын анықталды. Зерттеулер нәтижесінде табиғи жайылымдарды тиімді пайдалану, қорғау, өсімдіктер ресурстарын молықтыру шаралары бойынша ұсыныстар жасалды. В статье определено сегодняшнее состояние растительного покрова природных пастбищ Кызыларыкского сельского округа, составлен список растений, определен видовой запас кормовых растений. В результате исследований были предложены следующие рекомендации: правильно использовать природных пастбищ, меры изобили ресурсных растений.