Гетерогенное каталитическое окисление стойких органических загрязнителей воды - Кишибаев, К. К.; Ерохин, К. С.; Лебедева, О. Е.; Пономаренко, О. И.; Кишибаева, М. К. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Бұл жұмыста темірдің гетерогенді көздері қатысында индигокармин бояғышының сутектің асқын тотығымен тотығу деструкциясының нәтижелері келтірілген. Темірдің көздері ретінде әртүрлі пайыздағы темірі бар синтетикалық магнийтемірсиликаттары және темірсиликаттары алынған. Тотығу процесі ерітіндінің оптикалық тығыздығын өлшеу арқылы бақыланды. Оптикалық тығыздық specord-50 спектрофотометрінде өлшенді. Тотығу деструкциясының эффективтілігі қатты көздегі темірдің мөлшеріне байланыстылығы көрсетілді. Гетерогенді каталитикалық тотықтыру суды тазартудың экологиялық таза әдісі болып табылады. Бұл әдіс, гомогенді каталитикалық тотықтыру әдісімен салыстырғанда, қосымша тазартуды қажет етпейді.