Экологический анализ флоры гор Торайгыр - Нестерова, С. Г.; Инелова, З. А.; Огарь, Н. П.; Караманиди, Е. Е. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Торайғыр тауының флорасына экологиялық сараптама жасалынды. Талдаудың көрсеткіштері бойынша аймақтағы флорада жетекші ксерофиттер (бұл көрсеткіш шөлді элементтер пайда болғанын дәлелдейді), ал екінші орында ксеромезофиттер анықталды