Хромосомная нестабильность у грызунов с загрязненных фенилпиразолами территорий Южно-Казахстанской области - Колумбаева, С. Ж.; Бегимбетова, Д. А.; Ловинская, А. В.; Калимагамбетов, А. М. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Фенилпиразолмен ластанған биотоптардағы Citellus fulvus-тың цитогенетикалық тұрақсыздығы, құрылымдық және геномдық мутациялардың жиілігінің жоғарылауы анықталды. Хромосоманың құрылымдық бұзылыстарының ішіндегі өзгерістер көбінесе хроматидтік типке жатады, яғни қоршаған ортадағы мутагендік фактордың химиялық табиғатын айқындайды