Антиоксидантные свойства вегетативных частей облепихи - Кайынбаева, А. К.; Мурзахметова, М. К.; Басыгараев, У. Е.; Турмухамбетова, В. К.; Аралбаева, А. Н. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада шырғанақтың түрлі мезгілдерде даярланған əртүрлі вегетативті бөліктерінің антиоксидантты қасиеттерін in vitro жағдайында зерттеу нəтижелері баяндалған. Зерттеулеріміз нəтижесінде өсімдіктің барлық бөліктерінен алынған экстрактілер антитотықтырғыштық жəне мембранатұрақтандырушы əсер көрсетті. Дегенмен өсімдіктің əртүрлі бөліктері нен алынған экстрактілердің оң эффектісінің көріну дəрежесі дайындалу мерзіміне байланысты өзгеріп отырды.