ИЗМЕНЕНИЯ СОКРАТИТЕЛЬНОЙАКТИВНОСТИ ЛИМФАТИЧЕСКИХ СОСУДОВ ПОД ВЛИЯНИЕМНИТРОЗОДИМЕТИЛАМИНА (NDMA). - ХАНТУРИН, М. Р.; САПАРБАЕВ, М. К.; БЕЙСЕНОВА, Р. Р.; АЙКЕШЕВ, Б. М.; МАСАЛИМОВ, Ж. К. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Тәжірибеде ақ тұқымды емес егеуқұйрықтарды нитрозодиметиламинмен өткір және ұдайы уландыру, сонымен бірге бөлектелген кеуденің сөл тармақтар кесінділерінің жиырылу белсенділігінің өзгерісі зерттелген және функционал бұзушылық түзету үшін «Цитафат» дәріні пайдалануының мүмкіндігі қарастырылған. *** At the experiments on the isolated parts of the chest lymph duct of the white not purebred rats the NDMA influence to the contraction activity under the action of the acute and chronic intoxication was researched; the possible using of the «Сytafat» preparation for the dysfunction correction was also researched. В экспериментах на изолированных отрезках грудного лимфатического протока белых беспородных крыс исследовалось влияние нитрозодиметиламина при остром и хроническом отравлении на изменение сократительной активности и возможности использования препарата «Цитафат» для коррекции функциональных нарушений.