СРАВНИТЕЛЬНАЯ ХАРАКТЕРИСТИКА ФЛОР ТРЕХ ПОПУЛЯЦИЙ - МУХИТДИНОВ, Н. М.; ИНЕЛОВА, З. А.; АМЕТОВ, А. А.; АБИДКУЛОВА, К. Т. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Осы мақалада Іле-Балхаш аймағының Berberis iliensis M.Pop эндемик түрінің үш популяциясының салыстырмалы сипаттамасы жасалынған. Зерттелiнген Berberis iliensis M.Pop эндемик түрінің үш пополяциясының № 1 популяциясында - 28 туыс жəне 32 түр, 16 тұқымдас қамтылды, № 2 популяциясында – 34 туыс, 38 түр, 19 тұқымдас, сонымен қатар № 3 популяциясында – 20 туыс, 23 түр, 10 тұқымдас тіркелді.