Межпопуляционная изменьчивость интерьерных признаков леща (AMBRAMIS BRAMA L.) из водоемов Верхне-Иртышского бассейна - Кириченко, О. И. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Ертіс бассейн су қоймаларындағы морфофизиологиялық белгілерін талдау негізінде табанның өзгеріс дəрежесіне баға беріледі. Бұқтарма су қоймаларынан таңдалған табандар жеке түр қасиеттің бейімділік шегінкеңейтетін жəне нысанның шаруашылық кұндылығын жоғарылататын, үлкен фенотиптік əртүрлілікке ие, анағұрлым жоғары дəрежелі өзгерісті көрсететіні анықталды.