СРАВНИТЕЛЬНОЕ ГИСТОЛОГИЧЕСКОЕ ИЗУЧЕНИЕ ПЕЧЕНИ ПОПУЛЯЦИЙ ЛЯГУШКИ ОЗЕРНОЙ ИЗ БАССЕЙНОВ РЕК СЫРДАРЬЯ И ИЛИ. - НУРТАЗИН, С. Т.; ЖАРКОВА, И. М.; САЛМУРЗАУЛЫ, Р. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Бұл мақалада Сырдария жəне Іле өзенінің төменгі ағысы бассейндерінде тіршілік ететін көл бақа (Rana ridibunda) популяциясының бауырының салыстырмалы зерттеу жұмыстарының нəтижелері көрсетілген. Сырдария өзенінің бассейнінде тіршілік ететін көл бақаларымен салыстырғанда Іле өзені бассейнінде тіршілікететін көл бақаларының бауырында айтарлықтай күрделі морфологиялық өзгерістер анықталды.Here are given the results of relative study of the lake frog’s (Rana ridibunda) liver from populations, which inhabit the basin of the Syr Darya river’s lower stream and lower stream of Ili river. There are revealed more heavy morphological changes of frog’s liver from Ili river basin population than from Syr Darya river population.Приводятся результаты сравнительного исследования печени лягушки озерной (Rana ridibunda) из популяций, обитающих в бассейнах нижнего течения реки Сырдарьи и нижнего течения реки Или. Выявлены более тяжелые морфологические изменения в печени лягушек из популяции бассейна р. Или, чем из популяции р. Сырдарья.