КЕЙБІР ҚОСМЕКЕНДІЛЕРДІҢ ТІЛДЕРІНІҢ САЛЫСТЫРМАЛЫ МОРФОЛОГИЯСЫ. - БАЗАРБАЕВА, Ж. М. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Проведено сравнительно-гистологическое исследование языка лягушки озерной (Rana ridibunda) и жабы зеленой (Bufo viridis), обитающих в районе Капчагайского водохранилища и накопителя сточных вод Сорбулак. В языке земноводных из района Сорбулака, загрязненного различными токсикантами, наблюдалисьпатоморфологические изменения (дистрофия, воспаление, некроз).There was a comparing histological research on tongues of frogs and toads inhabited in Kapchagay artificial lake and reservoir manufacturing water called Sorbulak. Pathological morphological changes such as dystrophy, inflammation and necrosis were observed in tongues of amphibious inhabited in polluted with toxins reservoir called Sorbulak.Қапшағай жəне Сорбұлақ маңында мекендейтін көл бақасының (Rana ridibunda) жəне жасыл құрбақаның (Bufo viridis) тілдерінің салыстырмалы морфологиясы зерттелген. Түрлі токсиканттармен ластанған Сорбұлақ суында тіршілік ететін қосмекенділердің тілінде патологиялық өзгерістер табылған (дистрофия, қабыну, некроз).