Оңтүстік Қазақстан аумағында тозған жайылымдық жерлерді қалпына келтіру жолдары. Пути восстановления деградированных пастбищных земель территории Южного Казахстана. - Ibragimov, T.; Kuatbaev, A. T.; Djigitekov, T.; Djumateva, S.; Djetaeva, M. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Оңтүстік Қазақстан аумағындағы жайылымдық жерлердің қазіргі жағдайы мен мал басының сыйымдылығы және тозған жайылымдық жерлерді қалпына келтірудің тиімді агротехникалықшаралары талқыланды. Тозған жайылымдық жерлерді қалпына келтіру үшін жергілікті аймақтың климаты мен топырағының жағдайына төзімді, тұяқ кестілікке тұрақты, ылғал жетіспеген немесе көп болған жағдайда өсе алатын және жеке шөптерге қарағанда анағұрлым мол өнім беретін аралас екпе жайылымдар жасау, жайылымдықта шөптердің тұқымын себу нормасы, жайылымды пайдалану жолдары ұсынылып отыр.В стать