Жамбыл облысы Жаңаталап ауылдық округі жайылымдарының экологиялық жағдайы. Экологическое состояние кормовых угодий Жанаталапского сельского округа Жамбылской области. - Kuatbaev, A. T.; Duysenbekov, S. L.; Tairova, S. K.; Khamzina, Zh. M.; Togataeva, R. A.; Ibragimov, T. S. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Жамбыл облысы Жаңаталап ауылдық округінің табиғи мал жайылымдықтарының өсімдік жабынын, өсімдік ресурстарын тиімді пайдалану, қорғау мақсатында ұсыныстар жасап шығарылды. Зерттеу барысында жергілікті жердің экологиялық жағдайы, өсімдік жабыныныңқұрылымы, жайылымдардың территориалдық орналасуы мен типологиялық құрамы, ауданы, өнімділігі, азықтың сапасы, табиғи мал жайылымдарың культуротехникалық жағдайы мен қазіргі таңдағықолданылуы, оларды тиімді пайдаланудың мүмкіндіктері анықталды.В данной работе рассмотрены изыскания, проведенные для изучения растительного покрова природных кормовых угодий Жанаталапского сельского округа Жамбылской области с целью их рационального использования, охраны, разработки рекомендаций. В ходе обследования определено экологическое состояние местности, выявлены структура растительного покрова, типологическийсостав, территориальное размещение видов угодий, площадь, урожайность, качество корма, современное использование природных кормовых угодий, возможности их рационального использования.