ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ УСТОЙЧИВОСТЬ БОЯРЫШНИКОВ К НЕБЛАГОПРИЯТНЫМ УСЛОВИЯМ ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ - КЕНТБАЕВА, Б. А. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада долананың 5 түрінің Алматы қаласы кері экологиялық факторларға төзімділігінің деректері келтірілген. Қуаңшылыққа, ыстыққа және тұзға төзімділігі генетикалық факторлармен және қала жағдайына бейімделуімен анықталады.In the article is given present stability of 5 kinds of a hawthorn to negative ecological factors of environment of Almaty. Drought-, heat resistant and salt-tolerant hawthorns is determined with genetic factors and adaptation to conditions of city.В статье приведены данные устойчивости 5 видов боярышника к отрицательным экологическим факторам среды г.Алматы. Засухо-, жаро- и солеустойчивость боярышников определена генетическими факторами и адаптацией к условиям города.