К вопросу разнообразия гидроморфных экосистем на примере Талгарского района Алматинской области - Веселова, П. В.; Велемс, Н. А.; Кудабаева, Г. М.; Нуртазин, С. Т.; Салмурзаулы, Р.; Байбагысов, А. М. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Алматы облысының Талғар ауданының әртүрлі гидроморфты экосистемасының өсімдік түрлік құрамы және қазіргі жағдайы сипатталынған. Бұл ақпараттар 2011 жылы күзде жүргізілген «Іле-Балқаш экосистемасының қазіргі жағдайын бағалау және картаға түсіру және олардың жаңа жіктеу негіздерін қалыптастыру» ғылыми жоспары аясында жүргізілген далалық зерттеу жұмыстарының нәтижесін өңдеу барысында алынған.