О видовом составе и суточной активности кровососущих двукрылых (Diptera: Phlebotomidae, Culicidae, Simuliidae, Ceratopogonidae, Tabanidae) Низовья Сырдарьи - Даутбаева, К. А. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
2010-2011 жылдары Сырдарияның төменгі жағалауында (Қызылорда облысы) қансорғыш қосқанаттылардың 41 түрі табылды: масалар, соналар, шіркейлер, құмытылар, москиттер (беймаза жəндіктер). Олардың түр саны, ұшу мерзімі жəнетəуліктік белсенділігі жайында деректер келтірілген.