Гистологическое изучение жабр и органов желудочно - кишечного тракта судака, обитающего в озере Биликоль - Сейтбаев, К. Ж.; Базарбаева, Ж. М.; Решетова, О. А.; Бектурганов, Б. Б. (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Жамбыл облысындағы Билікөл көлінде мекендейтін көксеркенің желбезегі мен ас қорыту мүшелері гистологиялық əдістермен зерттелді. Көксеркенің желбезегінде, асқазанында, ішегінде көптеген морфологиялық деструктивті өзгерістер анықталғаны нəтижесінде бұл су қойманың токсиканттармен ластанғаны туралы қорытынды жасалды.