(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Іле-Балхаш шөлді аймағының жоғары сатыдағы өсімдіктерінің тіршілік формаларына сараптама жасалынды. Талдаудың көрсеткіштері бойынша аймақтағы флорада гемикриптофиттер жəне терофиттер басым екендігі анықталды. In this paper it is represented analysis of live forms analysis of flora of valley in deserts of Ili-Balkhash region. The analysis has shown that gemycreptophytes and therophytes plants prevail in regional flora. Приводится анализ жизненных форм флоры высших растений Прибалхашских пустынь Иле-Балхашского региона. Отмечено, что в исследуемой флоре преобладают гемикриптофиты и терофиты.