(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Корғауды қажет ететін таксондардың категорияларына баға беру кезінде, олардыц табиғатты қоргау дәрежесінде IUCN усынған сандық белгілер жөніндегі мәліметтер берілген. Осы белгілер мен категориялар бойынша Балқаш - Алакөл су алабы балықтарының байырғы турлерге, сонымен бiрге бекіреге және саязга баға берілген.