(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Бұл жұмыста кәсіпорындардың санитарлы-қорғау аймақтарының мәні мен қызметі қарастырылған; кәсіпорынның қауіп-қатерлі класына байланысты санитарлы-қорғау аймақтары мөлшерін анықтау қағидалары келтірілген; кәсіпорындардың санитарлы-қорғау аймақтарына қойылған талаптар айқындалған; кәсіпорынның санитарлы-қорғау аймақтарын бөліктері бойынша анықтау жұмыс істейтін заң шығарушы базаларына талдау жасалған, мысалы жанармай станциясы. Сонымен қатар, жанармай станцияларының классификациясы қарастырылған: жанармай станциясы түріне байланысты берілген қызмет түрі үшін өрт қауіпсіздігі нормалары мен санитарлы талаптар бекітілуде. Зерттеу жұмыстары мысал ретінде, Қазақстан Республикасының территориясында ережелер мен нормаларға сәйкес нақты жанармай станцияларында жүргізілген