(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Бұл жұмыс β-амилоидтың (Аβ42) нейроваскулярлы эндотелиоциттің беткі бетіндегі Р-селектиннің құрамының динамикасына және оның везикулярлы тасымалдануына әсерін зерттеуге арналған. Жұмыста көрсетілгендей, Аβ42 Р-селектиннің бір сағат ішінде нейроваскулярлы эндотелиоциттің беткі бетіне шығуын белсендіреді. Сонымен қатар Аβ42клетканың беткі бетіне Р-селектиннің эндоцитоз процесін тежейді.