(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Сравнивая влияние солей цинка, свинца и кадмия на показатели иммунной системы крыс, было показано - присутствие солей кадмия снижает активность иммунных клеток. Jt was been market that cadmium Salt reduced the activity of immune cells in rats in comparison with the influence of the zinc, and lead salts. Мырыш, қорғасын және кадмий тұздарының егеуқұйрықтардың иммундық жүйесінің көрсеткіштерінің санының әсерінен иммундық клеткалардың белсенділігіне ең күшті әсер етуші - кадмий тұзы екендігі байқалды.