(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Кəдімгі үрмебұршақтың əртүрлі сорт үлгілерінің каллус түзетін қабілеті зерттелді. Əртүрлі эксплант типтерін залалсыздандыру жүйелері өңделді. Каллус түзу жиілігінің эксплант түріне жəне қоректік орта құрамына байланыстылығы зерттелді. Салыстырмалы талдау эпикотильдің каллус пайда болуына қолайлы эксплант екенін көрсетті. Үрмебұршақтың каллус түзуі эксплант алынған сортқа байланысты екені белгілі болды. Борпылдақ каллустары алынған Red Goya жəне Актати сорттарынан үлкен пайызды морфогенді құрылымдар түзу байқалды. БАП гормонының кəдімгі үрмебұршақтың ұлпалар дақылында морфогенез үдерісіне əсері анықталды.