(untitled) (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
По результатам опытов было доказано, что биорегулятор усиливает солеустойчивость сельскохозяйственных культур. Experiments show that bioregulator increases resistance of agricultural cultures to salt stress. Қазақстан жерiнің көптеген жерлері шөл далалы, әрі тұзданған. Екіншіден адамдардың егіншілікті дұрыс емес суаруының әсерінен жер астындағы тұздар, жер үстіне көтеріліп, екінші деңгейдегі антропогендік тұздануға ұшырауда. Осындай жолмен тұзданған жерлер көп жерлерді алып жатыр. Осы себептен де, Қазақстанның көптеген жерлеріндегі өсімдіктер тұзданған жерлерде өседі. Қазіргі таңда бұл жағдай үлкен проблемаға айналып отыр. Осы мәселені шешудің негізгі жолы иннавациялық технологияны тарту.