НЕСЕП ЖҮЙЕСІНЕ КЕЙБІР АУЫР МЕТАЛДАРДЫҢ (ҚОРҒАСЫН) ƏСЕРІ (ƏДЕБИЕТКЕ ШОЛУ). (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Бұл жұмыста əртүрлі авторлардың қоршаған ортаға тигізетін əсерін зерттеулері көрсетілген. Соның ішінде несеп бөлу жүйесіне əсері кең баяндалған.In research were generalized results of many years researches of the different authors about estimaite influence environmental factors on the population heaith state in plubum treat region.В работе отражены результаты исследований различных авторов по оценке воздействия факторов окружающей среды на здоровье населения. Особое внимание уделено влиянию на мочевыделительную систему.