ИЗМЕНЕНИЯ МОРФОЛОГИЧЕСКИХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ПЯТНИСТОГО ГУБАЧА TRIPLOPHYSA STRAUCHII ИЗ Р.УЛЬКЕН АЛМАТЫ ВО ВРЕМЕННОМ АСПЕКТЕ (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Үлкен Алматы өзенінде 1986-1987 және 2000-2008 ж. ауланған теңбіл талма балығының Triplophysa strauchii (Kessler, 1874) морфологиялық көрсеткштері салыстырмалы түрде зерттелді. Пластикалық және мерестикалық кәрсеткіштері бойынша анализі маңызды айырмашылықтары көрсетілуде.