К вопросу разнообразия гидроморфных экосистем на примере Талгарского района Алматинской области (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада Алматы облысының Талғар ауданының әртүрлі гидроморфты экосистемасының өсімдік түрлік құрамы және қазіргі жағдайы сипатталынған. Бұл ақпараттар 2011 жылы күзде жүргізілген «Іле-Балқаш экосистемасының қазіргі жағдайын бағалау және картаға түсіру және олардың жаңа жіктеу негіздерін қалыптастыру» ғылыми жоспары аясында жүргізілген далалық зерттеу жұмыстарының нәтижесін өңдеу барысында алынған.