Изучение состава и свойств актиномицетов в экстремальных экосистемах Южного Казахстана (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Оңтүстiк Қазақстанның тұзды тақырлары мен шалғындық сорларының алынған үлгiлерiндегі нейтрофилдіактиномицеттерiнiң саны жоғары болатыны анықталған. Актиномицеттердiң ең аз саны сортаң жерлерден алынған үлгiлерiнде екені болды. Зерттеуге алынған топырақтардың үлгiлерiнде гало жəне алкалотолеранттық актиномицеттерiнiң жоғары деңгейлермен сипатталады, олар түрлері жағынан аз жəне Albusтың топтамасынан кұралған.