Гепатопротекторный эффект препарата растительного происхождения при интоксикации тетрахлорметаном (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Іn vivo жағдайындағы зерттеулер тетрахлорметанмен улану кезіндегі фитопрепаратты пайдалану клетка мембраналарыныңтөзімділігін арттырып, гепатотоксиканттың зақымдаушы əсерінен қорғайтынын көрсетті. Бұл кезде бауырдың микросомалдыфракцияларындағы асқын тотығу үдерістерінің қарқындылығы төмендеп,супероксиддисмутаза белсенділігінің артатындығыбайқалды. Сондай-ақ фитопрепараттың бауыр клеткаларына оңынан əсер ететіндігі қан сарысуының биохимиялықкөрсеткіштерін (аминотрансферазалардың белсенділігі) зерттеу нəтижелері растады.