ИТОГИ КОМПЛЕКСНОГО ИЗУЧЕНИЯ СОРТООБРАЗЦОВ ЯРОВОЙ ПШЕНИЦЫ СЕЛЕКЦИИ КАЗАХСКОГО НИИ ЗЕМЛЕДЕЛИЯ И РАСТЕНИЕВОДСТВА ПО ПРОГРАММЕ КАСИБ (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Мақалада экологиялық сынаудың нəтижесі берілген жəне ЖҚЖ «ҚазҒЗИЕ жəне ӨШ» жаздық селекциясы арқылы жұмсақ жəне қатты бидай сорттары жан-жақты бағаланған. КАСИБ бағдарламасы бойынша 2006-2010 жылдары арналған. КАСИБ көшеттерінен зерттеу кезінде біздер арқылы бөлініп алынған мына сорттар: Жеңіс, Алмакен, Наурыз, Лан, Самғау жəне Қарғала 69. Өкіметтік сорт сынау нəтижесі бойынша да өндіріске пайдалануға рұқсат етілген жəне шаруашылыққа бағалыбелгілері бойынша донор ретінде пайдалануға болады.