ХАРАКТЕРИСТИКА АКТИНОМИЦЕТНЫХ СООБЩЕСТВ В ПОДЗОНАЛЬНЫХ ПОДТИПАХ ПОЧВ РАВНИННОЙ ТЕРРИТОРИИ КАЗАХСТАНА (Eurasian Journal of Ecology, 2016)
Жұмыста Қазақстанның əртүрлі аймақтарының топырақтарындағы актиномицеттердің саны туралы нəтижелер көрсетілген. Топырақ түріне қарай актино мицеттердің жалпы саны өзгереді, шөлейт сұрғылт топы рақта олардың саны азаяды, ал органикалық заттарға бай құнарлы топырақтарда көбейеді. Стрептомицеттер оңтүстік қара жəне кəдімгі карбонатты қара топырақтан, ал селективті əдіспен сирек кездесетінактиномицеттер түрлері бөлініп алынды.