(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Зерттеу нəтижелерінің қорытындысы көрсеткендей, Ыстықкөл өзенінің суында, ауылшаруашылығы дақылдарында, аймақтың топырағында жасанды радионуклидтердің белсенділігі тұрақты жəне радиацияның қауіптілігі белгілі нормадан бірнеше есе төмен. It was showed that the activity of antropogenic radionuclides in soil, agricultural cultures, waters of Issyk Kul lake and bottom sediments is much lower than basiline of radiation safety level. Результаты проведенных исследований показали, что удельная активность искусственных радионуклидов в почвах региона, сельскохозяйственных культурах, в воде озера Иссык-Куль и донных отложениях намного ниже установленных норм радиационной безопасности.