(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада қазіргі геоморфологияның негізгі саласы – экологиялық геоморфологияның зерттеу объектісі ретінде «морфолитотип» жəне олардың жүйесі «морфолитожүйе» негізделіп ұсынылып отыр. The article is inspected problem of allocation of the object of environmental geomorphology – basic scientific sector of the modern geomorphology as the object of research is invited to "morpholitotype" and their systems. В статье рассматриваются некоторые аспекты основного направления современной геоморфологии – экологической геоморфологии: «морфолитотип» как объект исследования и их системы –«морфолитосистемы.