(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Осы жұмыс барысында Ыстықкөл жағалауындағы топырағынан жəне ауылшаруашылығы өсімдіктерінің агроэкожүйесіндегі табиғи радионуклидтер 238U, 232Th, 226Ra жəне 40K қарастырылды. Өсімдіктерді тест-үлгі ретінде пайдаланып цитогенетикалық зерттеулер жүргізілді. In present work examined the natural radionuclide - 238U, 232Th, 226Ra and 40K in the soil and agricultural plants of agroecosystem in Issyk-kul region. The cytogenetical research is done by using the test of the plant’s objects. В данной работе рассмотрены естественные радионуклиды - 238U, 232Th, 226Ra и 40K в почвах и сельскохозяйственных растениях агроэкосистем Прииссыккулья. Проведены цитогенетические исследования с применением растительных тест-объектов.