(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Жұмыста фитоэкстракт және олармен байытылған карбонизделген күріш қауызы - ККҚ негізінде гетерогенді активті биокомпозиттер алынды. In vitro жағдайында терінің іріңді-қабыну процестерінің қоздырғышы - Staphylococcus aureus 209 штамы қатысында фитоэкстрактілер және биокомпозиттердің антимикробтық қасиеті зерттелінді. В данной работе были получены фитоэкстракт и обогащенные им гетерогенные активные биокомпозиты на основе КРШ. В условиях in vitro были изучены антимикробные свойства фитоэкстрактов и биокомпозитов в отношении возбудителя гнойно-воспалительных процессов - Staphylococcus aureus шт.209.