(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В данной работе изучена сорбционная активность бактериальных клеток Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas mendocina, иммобилизованных на рисовой шелухе, карбонизованных при температуре 650°С, на поглощение ионов тяжелых металлов – меди, кадмия и свинца. Жұмыста 650 °С карбонизделген күріш қауызына иммобилизденген Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas mendocina клеткаларының мыс, мырыш, қорғасын сияқты ауыр метал иондарын сорбциялау белсенділіктері анықталынды.