(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Показано, что оздоровление окружающей среды можно осуществить путем использования адсорбционных свойств листьев древесных растений, способных поглощать выхлопные газы от автотранспорта, промышленных производств, пыли и паров из воздуха. Қоршаған ортаның тазаруы автокөліктердің, өндірістік өнеркәсіптердің пайдаланған газдарын, ауаның шаң мен буын жұта алатын ағаш жапырақтарының адсорбциялық қасиеттерін қолданып іске асыруға болатындығы көрсетілген.