(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Представлены результаты исследования аккумуляционной способности хлорорганических пестицидов представителями семейства Cucurbitaceae и возможности использования их в очистке пестицид-загрязненных почв. Наибольшей пестицид-аккумулирующей активностью обладали два сорта тыква («Пищевая» и Zquetta ornamentale). Cucurbitaceae тұқымдасының өкілдерімен хлорорганикалық пестицидтердің жинақталу қабілетін зерттеу нәтижелері берілген және олардың пестицидпен ластанған топырақтарды тазартуда қолданылу мүмкіндіктері қарастырылған. Пестицид жинақтау белсенділігі асқабақтардың екі сорт үлгілерінде («Тағамдық» және “Zuquetta ornamentale”) ерекше байқалды.