(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В пределах Западно-Казахстанской области выделены 10 cтепных эталонных участков вторичных степей. Приведено геоботаническое описание степных эталонов. Степные эталоны служат источником семенного фонда для создания питомника дикой степной флоры на экспериментальном участке. Батыс Қазақстан облысы шеңберінде екінші сатылы даланың 10 далалық эталондық телімдері анықталған. Далалық эталондардың сипаттамалары берілген. Тәжірибелік танапта далалық жабайы флора көшеттігін құру үшін далалық эталондар тұқым қорының көзі болып табылады.