(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье главное внимание уделяется рассмотрению законодательных и нормативных требований к проведению экологического мониторинга природопользователями в РК, правилам организации и проведения фоновых экологических исследований и производственного экологического мониторинга при проведении нефтяных операций в казахстанском секторе Каспийского моря. Мақалада ҚР-да табиғатты пайдаланушыларға экологиялық мониторингті жүргізу барысында заңнамалық және нормативті талаптарды қарастыруға, Каспий теңізінің қазақстандық секторында мұнай операцияларын жүргізу кезінде фондық экологиялық зерттеулерді және өндірістік экологиялық мониторингті ұйымдастыру және жүргізуіне көңіл бөлінеді.