(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Мақалада лерха жусанды-еркек бидайық қауымдастығында жүргізілген зерттеулер нәтижесінде органикалық қор заттарының динамикасы берілген. Органикалық қор заттар динамикасына қарай отырып, қоршаған ортаның қауымдастыққа әсері және сол ортаға қауымдастықтың бейімділіктеріқарастырылған. В статье описаны исследования динамики запас органических веществ в лерха полынь-житняковое (Agropyron sibiricum, Artemisia lerchiana) сообщество. В результате исследования определили адаптацию динамики запаса органических веществ к окружающей среде.