(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В статье автор подчеркивает особую актуальность исследования вопросов, связанных с серьезными экологическими вызовами, где основной упор делается на то, что следствием современного стре- мительного развития мировой экономики стало практически неконтролируемое все возрастающее потребление природных ресурсов. Указываются пути нивелирования поставленных проблем. Мақалада автор туындаған экологиялық мәселелермен байланысты, қазіргі әлемдік экономиканың қарқынды дамуының нәтижесі барлық табиғи ресурстарды тұтынудың өсуін бақылау мүмкін еместігіне баса назар аударып, зерттеу сұрақтарының өзектілігін ашып көрсетеді. Қойылған мәселелердің жолдары көрсетілген.