(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Бұл мақалада «жасыл» экономиканың қалыптасуына өнеркәсіп ұйымдарының тікелей әсер ететіндігі, олардың қалдықтарының жасылдандыру үдерісіне ықпалын азайту мақсатында олардың қалдықтарының есебін дұрыс жүргізе білуіміз қажет екендігін, сонымен қатар бақылаудың да тиімді болуы тек мемлекет немесе әкімшілік тарапынан ғана емес, жеке жұмысшы тарапынан да жүзеге асыру мүмкіндіктерін қарастыра білуіміз керектігі жөнінде жазылған. В данной статье написано о роли промышленных предприятий при формировании зеленой» экономики в стране, о важности правильного ведения учета и проведения контроля как со стороны государства, администрации предприятия, но и также возможности контроля со стороны самих рабочих.