(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
В данной статье приведено решение проблемы формирования стратегии и тактики повышения безопасности авиаперевозок через аудит компаний. Развит категориальный аппарат и сформирована модель методики проведения аудита в авиакомпаниях. Представленные теоретические и практические результаты будут способствовать налаживанию безопасности населения. Бұл мақалада компанияның аудиті арқылы авиатасымалдаулардың қауіпсіздігін арттыру әдістері мен стратегиясын қалыптастыру мәселелері қаралған. Авиакомпанияларда аудитті жүргізудің моделі қалыптастырылған және категориялық аппарат қаралған. Ұсынылған теориялық және практикалық нәтижелер халықтың қауіпсіздігіне жағдай жасайды.