(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Фенилпиразолмен ластанған биотоптардағы Citellus fulvus-тың цитогенетикалық тұрақсыздығы, құрылымдық және геномдық мутациялардың жиілігінің жоғарылауы анықталды. Хромосоманың құрылымдық бұзылыстарының ішіндегі өзгерістер көбінесе хроматидтік типке жатады, яғни қоршаған ортадағы мутагендік фактордың химиялық табиғатын айқындайды