(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экология сериясы, 2016)
Приведен материал по выращиванию сиговых рыб в степных озерах Казахстана различных экосистем: пресных заморных, карасевых, солоноватоводных окуневых и безрыбных, а также пресноводных окунево – плотвичных. Мақалада Қазақстандағы экожүйесі әрқалай: тұщы сулы, қалималы, мөңкелік, ащысулы (тұздылығы бойынша) және тұщы сулы алабұға-торталық далалық көлдерде ақсаха балықтарының басты балық өсіруінің биологиялық көрсеткіштері қарастырылған. Көкшұбардың ақсаха-лудогамен буданының морфологиялық белгілері мен оның басты биологиялық сипаты берілген.